Tuesday, December 21, 2010

CARA BARU TINGKATKAN TRAFIK KE BLOG ANDA !!! WAJIB LIHAT


Korang cari traffik? Kecewa dengan traffik korang yang sekejap naik sekejap turun, atau tak naik naik tu? Kita sama! Korang mesti kerap cari cara nak menaikkan traffik tu kan. Apa kata sekarang ni kita cuba cara lain pulak. Cara ni bagi Saya memang tak pernah tengok lagi, tapi best!Saya jumpa cara ni kat blog Magrib Aristo Blog Luna , Blog Putera30 Jom try cara ni! Cara cepat menaikkan traffik blog korang!

p/s : baca entri ni sampai habis dulu sebelum buat
Cara nya begini:
- Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
- Korang hanya cuma perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web korang.
  1. matdin
  2. MSR @Blogger
  3. tengku nizam
  4. mizz shizu
  5. Myself V3 Me &
  6. Blog Hanz
  7. BiMies’s WoRLd
  8. Farah Shafiqah
  9. Qila Razak
  10. CekLa
  11. Miss Yaty
  12. Magrib Menjelma
  13. Bila Luna Berkata Kata
  14. Putera30 Photographer
  15. Internet Tutorial

PERATURAN!!!
1. Sebelum korang meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog korang, sila hapuskan link nombor 1.
2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.
3. Setelah itu masukkan link korang di urutan bawah (No.15).
***So urutannya jadi mcm nie…
  1. MSR @Blogger
  2. tengku nizam
  3. mizz shizu
  4. Myself V3 Me &
  5. Blog Hanz
  6. BiMies’s WoRLd
  7. Farah Shafiqah
  8. Qila Razak
  9. CekLa
  10. Miss Yaty
  11. Magrib Menjelma
  12. Bila Luna Berkata Kata
  13. Putera30 Photographer
  14. Internet Tutorial
  15. Blog Korang Letak Kat Sini !

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat…jangan menipu…tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak… Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat… ingat lagi byk backlink kiter… lagi tinggi rating kiter kat google..

24 comments:

Mr. TN_SkY said...

Nice info bro..=-=
saya akn try..neway da fOllow bro..fOlOwer nO 29..feel free tO visit mine ya..=_=

Putera30 said...

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

sHaH said...

slalu tengok entry ni tapi tak pernah try pon.. nak try gak la nanti..

i folo u bro..

MamaEma said...

camana nk buat tu?

Berita Sukan terkini said...

owh ho... macam ala2 mlm lah pulak..keke

eszol said...

lame

kakmi abg jik said...

nak cube camno klu tak tau nak buat

Ikhwan said...

Tak bahaya ke buat macam ni?
Nanti google detect blog kita sebagai farm link pulak..

ɐɥs+ɐɟ said...

salam^^ klu sy buat kirenya yg ke 15, pastu? blurrr...
oh,mendaftar diri yg ke34..
feel free follow sy balik k..
hee^^. klu sudi, undi utk blog comel punye di >> http://bpm-undip2.blogspot.com/

luqman said...

x pasal ko jd femes kejap...diorg pakat folo ko kat cni...ak pon sama ha3...tq~

Nur Misnan said...

salam... oh gitu
macam pernah tgk jer formula nih
tapi dimana ya??

psti aku tulun menulun...
untuk aku juger... selamat berusaha...

Mr. Mama said...

cantik......................

rose said...

sy cadangkan guna FreeViral boleh dapatkan disini.. lagi telus & mulus. http://1-juta-trafik.blogspot.com/

~~su manje~~~ said...

em...
thanks kongsi info bro...
ape pun tu untuk backlink yang blog mereka do-follow kalau no-follow link mereka tak dapat..
em..
kene beri penjelasan bro secara detail tang nie..
kesian jugak kat blogger2 yang tak tau menahu ttg back link...bukan traffik bro maaf aku nie pengomen tegar dan tak de tapis tapis ..
so harap blog nie dapat visitor yang ramai..
nice blog tapi info kurang tepat bro...
majukan lagi ..
cari info yang bes bes.. aku yakin blog nie nanti ramai visitor..
cayalah bro..
su support kat komen je nie..
dan tolong tukar blog nie jadi do follow..ekekekkeke
maaf komen panjang...

Viva La zuLL said...

boleh try ni :)


http://sisiberbeza.blogspot.com/

FeeQ said...

LOL Like MLM

sahromnasrudin said...

aku folo blog nie..jemput ke blog aku...:-)

www.sahromnasrudin.com

Sendra said...

saya rasa logik je lah benda ni..sebab bila saya tengok entry ni time blogwalking ni,saya akan terasa awak dah memudahkan saya untuk blogwalking dengan menyediakan link2 ke blog orang2 diatas tu..jadi secara tak langsung saya akan buka tab baru di setiap blog2 itu jadi mereka turut dapatlah trafik nanti kan??haha..memang cara dan idea yang menarik saya rasa,cuma sangat leceh lah nak buat tu..haha..tapi goodluck,saya rasa cara ini memang berkesan pun.

:)

Fadz Lyana said...

bro i kurang faham..tapi i torayyy...
gud info laa bro..
anyway i folloooooowwww
followwww mine too @ http://lovingyou-lyana.blogspot.com/
TQ

CiK PoT 's said...

i nak cubalah

amgreatz said...

so macamana? ape hasilnya? traffik naik tak? boleh tgk screen shot x?

try ni pulak
tambah traffik

rebellion said...

ni gaya surat berantai ni..ekeke

liyana fadila said...

boleh dicuba nie.... cam best jer hik hik...

http://shawls-lover.blogspot.com

Pemuas Nafsu said...

haha ter baik

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cna certification